Negen Sneekweek-zeilers na drie races nog ongeslagen

De wind vertrok maandag nét een uurtje te vroeg van de Snitser Mar. Vanaf tien uur konden de eerste 29 van de 36 klassen zonder al te veel vertraging worden weggeschoten, waarna de zeilers er bij een licht briesje nog behoorlijke wedstrijden van konden maken.

Daarna nam Aeolus afscheid. Het wedstrijdcomité werd gedwongen de races op vier plaatsen voortijdig te beëindigen, maar dat kwam voor vele Flits- en Optimist-zeilers net te laat. Sommigen dobberden meer dan een uur over een vrijwel windstil meer. ,,Om deze doorzettende kanjers te belonen, laten we de tijdslimiet - binnen een uur na de winnaar finishen - vervallen’’, aldus Afke de Goede, voorzitter van het Sneekweek-wedstrijdcomité. Het grootste applaus bij de finishtoren was voor Nyke Posthuma uit Nes, die in haar Optimist-B weigerde op te geven en bijna twee uur na de winnaar in haar klasse over de lijn dreef.

De Regenbogen, Tirions, Zestienkwadraten en de beide Pampus-groepen konden niet meer varen. Zij halen dinsdag in, indien er wat wind staat en dat is te betwijfelen. Voor de Pampus-vloot is het zeker van belang, om te komen tot een A- en B-groep.

Halverwege de serie van zes races zijn nog negen stuurlieden ongeslagen. Hierbij Froukje Kampen uit Joure in de Vrijheid, Hylke Engelsma uit Langweer (Laser Radial master) en Menno Huisman, die in de Valk vaart met Marcel van der Kooi uit Sneek. Van der Kooi kan meedoen, ondanks dat hij brandwonden aan zijn been opliep door hete thee.

De andere zes ongeslagen zeilers zijn: Saskia Arnold uit Utrecht (in de Solo), Stijn Paardekooper uit Zoetermeer (Laser Standard), Ton Bouchier uit Garmerwolde (Sailhorse), Jesper Overbeeke uit Delft (J22), Marc Meijer uit Breukelen (Efsix) en Max Jansen uit Kortenhoef (Optimist-C).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement