Nederlandse volleybalsters, met veelscorende Marrit Jasper, zetten Bulgarije opzij

De Nederlandse volleybalsters hebben zich woensdagavond in het Omnisport van Apeldoorn hersteld van de nederlaag tegen Brazilië in de Nations League. Marrit Jasper uit Sneek werd met 22 punten topscoorster aan de kant van Nederland. Ook haar zusje Hester kwam in actie.

De vrouwenploeg van bondscoach Jamie Morrison zette Bulgarije in vier sets opzij: 22-25 25-22 25-20 25-19.

In de eerste set had Nederland het moeilijk tegen het lager aangeslagen Bulgarije. De setwinst ging naar de bezoekers. In de tweede set stelde de thuisploeg orde op zaken, ook al moest Oranje voortdurend attent zijn.

Morrison speelt de Nations League met een aangepaste ploeg. Veel vaste internationals genieten van een rustperiode. Nieuwe speelsters krijgen daardoor een kans zich in de kijker te spelen. Tegen Bulgarije kreeg Sarah van Aalen een plek in de basis, naast Jasper, Oude Luttikhuis, Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Indy Baijens. Myrthe Schoot was de libero van dienst.

Oranje speelt donderdag nogmaals in Apeldoorn, dan tegen Polen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws