Nederland zevende in medailleklassement

De Nederlandse equipe is door de twee gouden medailles van dinsdag met stip de top tien van de medaillespiegel binnengekomen bij de Olympische Spelen. Oranje ging onder meer Frankrijk, Australië en Japan voorbij en bezet de zevende plaats met acht gouden, twee zilveren en drie bronzen plakken.

De equipe van chef de mission Maurits Hendriks heeft in Rio de Janeiro nu al meer gouden medailles veroverd dan vier jaar geleden in Londen en in Peking in 2008. Ferry Weertman (10 kilometer openwaterzwemmen) en zeilster Marit Bouwmeester waren dinsdag de gouddelvers.

Bij Londen 2012 stond de eindscore van Oranje op zes keer goud, in Peking 2008 werd zeven keer goud behaald. De recordscore aan gouden medailles voor de Nederlandse sportploeg bedraagt twaalf en werd bij Sydney 2000 neergezet. Oranje eindigde toen als achtste in het medailleklassement.

De Verenigde Staten voeren de spiegel aan met 28 goud, 27 zilver en 27 brons. Groot-Brittannië (17 goud, 17 zilver en 10 brons) staat tweede, China (15 goud, 15 zilver en 18 brons) is de nummer drie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement