'Nederland' voorspelt nipte zege voor Oranje op Oostenrijk

'Nederland' voorspelt nipte zege voor Oranje op Oostenrijk ANP

Oranje wint donderdagavond op het EK met 2-1 van Oostenrijk. Die uitslag noemen Nederlandse spelers in de TOTO het meest, gevolgd door een 3-1 en 2-0 zege. Negentig procent voorspelt hoe dan ook een overwinning van het Nederlands elftal. In de tweede groepswedstrijd zien de 'voorspellers' Memphis Depay, Denzel Dumfries en Wout Weghorst als de meest waarschijnlijke doelpuntenmakers. Dit blijkt uit statistische informatie van TOTO, de legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland.

Nu de eerste speelronde is afgewerkt, is Frankrijk volgens de Nederlandse gokkers (29 procent) nog altijd de favoriet voor de Europese titel. Ook Nederland (21 procent) en Italië (12 procent) behoren tot de kanshebbers.

De TOTO-deelnemers zien Oranje zich als groepswinnaar plaatsen voor de achtste finale. De kansen voor Nederland worden hoger ingeschat dan voor het toernooi; volgens de meeste gokkers (33 procent) wordt het Nederlands elftal de verliezend finalist van dit EK. Datzelfde percentage dacht voor het toernooi dat Nederland er na de groepsfase uit zou liggen, nu is dat volgens 23 procent het eindstation. Drie procent voorspelt dat Nederland Europees kampioen wordt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport