Nard Brandsma pakt zege in ‘loze’ ljepperij

Zonder zich al te zeer uit te sloven, greep fierljepper Nard Brandsma gisteravond de dagzege in Buitenpost.

De klassementsleider uit Workum liet de finale zelfs schieten, omdat hij geen krachten wilde verspillen met het oog op de NFM die vandaag in It Heidenskip wordt geljept.

Brandsma noteerde in de voorronde een sprong van 18,90 meter. Die afstand, weinig imponerend, volstond om Bas Tolboom uit Niehove voor te blijven. Tolboom verraste in de finale met 18,62 meter, zijn beste seizoensprestatie.

Ook Sytse Bokma sloeg de finale over. De ljepper uit Hindeloopen bleef steken op 17,80 en eindigde als vijfde, achter Hannes Scherjon (18,59 in de finale) en Jelte Hitzert (18,06, zijn beste seizoensprestatie). Thewis Hobma kwam met 16,81 niet in het stuk voor.

'Waardeloas'

,,Waardeloas dat we ien dei foar de NFM in wedstryd ha”, zei Brandsma. ,,As ik hjir fiif kear folle bak gean, merk ik it moarn (vandaag, red.). Foar de sport is dit in minne saak, want de iene helte komt hielendal net (bijvoorbeeld Ysbrand Galama, red.) en de oare helte lit de finale sjitte.”

De uitschieter in positieve zin kwam op naam van Wisse Broekstra bij de jongens. De ljepper uit Tzummarum scherpte zijn pr aan tot 18,03.

Bij de vrouwen pakte Akke Dijkstra uit Buitenpost de dagzege met een finalesprong van 14,99. Bij de junioren won Freark Kramer uit It Heidenskip met 18,16. Bente Vlas uit Heeg bleef bij de meisjes met een finalesprong van 14,37 haar concurrente Tirza Boschma (14,13) de baas.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement