NEC en PEC Zwolle trappen eredivisie af

NEC en PEC Zwolle trappen op vrijdag 5 augustus in Nijmegen het nieuwe voetbalseizoen in de eredivisie af. Dat blijkt uit het concept-programma dat de KNVB dinsdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Landskampioen PSV gaat in de eerste speelronde op 6 augustus op bezoek bij FC Utrecht, Ajax treft een dag later het gepromoveerde Sparta in Rotterdam en Feyenoord gaat dan naar FC Groningen.

De eerste topper in de eredivisie staat voor zondag 18 september op het programma: PSV tegen Feyenoord. De landskampioen en bekerwinnaar treffen elkaar ook al op 31 juli in Amsterdam, dan in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

De klassiekers tussen Ajax en Feyenoord zijn op 23 oktober (in Rotterdam) en 2 april (in Amsterdam). Ajax en PSV treffen elkaar in de laatste speelronde voor de winterstop, op 18 december, en tijdens de 32e speelronde op 23 april. De slotdag van de competitie is op 14 mei. PSV ontvangt dan PEC Zwolle, Feyenoord treft Heracles Almelo en Ajax gaat naar Willem II. Het competitieprogramma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden dinsdag besproken zijn met de betrokken partijen.

De KNVB heeft FC Twente en De Graafschap voorlopig allebei zowel in de eredivisie als de Jupiler League ingedeeld. Door de lopende beroepszaak van Twente tegen de uitspraak van de licentiecommissie, die oordeelde dat de Tukkers vanwege alle financiële problemen voor straf terug moeten naar de Jupiler League, is nog niet duidelijk in welke competities beide clubs gaan uitkomen. Als de landskampioen van 2010 definitief wordt teruggezet, mag het gedegradeerde De Graafschap toch in de eredivisie blijven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement