NAC-supporters welkom in Leeuwarden

Financieel directeur Gerald van den Belt en algemeen directeur Ard de Graaf. FOTO ARCHIEF/ HENK JAN DIJKS

De wedstrijd tussen Cambuur en NAC in de eerste divisie gaat vooralsnog gewoon door. Ook zijn supporters van de bezoekende club uit Breda welkom in het Cambuur-stadion, al moeten zij wel rekening houden met bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Woensdagochtend publiceerde sportkoepel NOC-NSF een advies waarin werd gesteld dat ook uitduels van Brabantse verenigingen niet door moesten gaan. ,,Wij volgen de richtlijnen van de overheid’’, stelt algemeen directeur Ard de Graaf van SC Cambuur na de vergadering van de betaald voetbalclubs en voetbalbond KNVB in Zeist. ,,Er geldt geen uitreisverbod voor Brabanders.’’

Cambuur voetbalt dus vrijdagavond, tenzij de Veiligheidsregio Fryslân de komende dagen nog anders beslist. ,,Op onbeheersbare zaken hebben we geen invloed, maar vooralsnog zijn er geen argumenten om niet te spelen of om publiek niet toe te laten’’, zegt De Graaf.

Lees ook | KNVB: wedstrijden buiten Brabant gaan gewoon door en mét publiek

Ook NAC Breda geeft aan het advies van de Veiligheidsregio aan te houden, maar geeft de eigen supporters ook een paar regels mee: supporters die zich verkouden of niet helemaal lekker voelen wordt aangeraden thuis te blijven en kunnen bij twijfel zelfs geweigerd worden bij de bus of het stadion. Supporters met een kaart die niet meer naar Leeuwarden willen komen, kunnen hun geld terugkrijgen.

Interne maatregelen

Intern heeft de club wel maatregelen genomen. Naast de standaard zaken als handen wassen en het gebruik van papieren zakdoekjes, doen spelers even geen commerciële of maatschappelijke dingen. ,,Zoek het niet op. Wie zich ziek voelt, moet vrijdag gewoon thuisblijven.’’

Bij de vergadering in Zeist heeft De Graaf namens Cambuur aangegeven dat wedstrijden zonder publiek niet de voorkeur genieten. Maandag wordt de situatie opnieuw bekeken.

home
net-binnen
menu