Muur van Geraardsbergen terug in Vlaanderen

De Muur van Geraardsbergen keert volgend jaar terug in de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft de organisatie van het wielerevenement vrijdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de Muur van Geraardsbergen weer in het parcours is opgenomen.

Verder is Antwerpen de komende vijf jaar de startplaats. Die stad is verkozen boven Brugge, waar de voorjaarsklassieker de laatste negentien jaar begon. De finish is in Oudenaerde. ''Antwerpen is een stad met een nationale en internationale uitstraling die zich in België echt profileert als fietsstad en als sportstad'' vertelt koersdirecteur Wim van Herreweghe. ''Met Antwerpen als nieuw toevluchtsoord voor de mooiste koers van Vlaanderen, kwam ook Geraardsbergen opnieuw in beeld voor een passage van de Ronde. De aanloopstrook leende er zich perfect voor om de Muur van Geraardsbergen toe te voegen aan het parcours.''

De renners moeten ongeveer 100 kilometer voor de finish over de Muur van Geraardsbergen heen. De laatste 75 kilometer blijven ongewijzigd in vergelijking met dit jaar. Van Herreweghe: ''Er werd de voorbije jaren door iedereen binnen het team van Flanders Classics hard gewerkt aan een terugkeer van de Muur in het parcours. Dit vernieuwde parcours is een totaalpakket en brengt al het beste van meer dan 100 jaar Ronde van Vlaanderen samen in één monumentale koers. Met Antwerpen hebben we gekozen voor een nieuwe wind, de Muur, die zo geliefd is bij renners en publiek, is terug van weggeweest en de finale die de voorbije jaren zo geprezen werd, blijft behouden.”

De Ronde van Vlaanderen, die begin april op de planning staat, werd dit jaar gewonnen door de Slowaak Peter Sagan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement