Murray herenigd met coach Lendl

Tennisser Andy Murray is terug bij zijn voormalige coach Ivan Lendl. De nummer twee van de wereldranglijst beleefde onder de oud-toptennisser van Tsjechische komaf de grootste successen van zijn carrière. Zo won Murray in 2012 eerst olympisch goud en vervolgens de US Open, zijn eerste grandslamtitel. Hoogtepunt was de historische Wimbledon-titel die hij in 2013 veroverde, als eerste Brit in 77 jaar.

In 2014 maakten Murray en Lendl bekend een punt te zetten achter hun samenwerking. Vervolgens ging de Brit in zee met de Franse coach Amélie Mauresmo. Voormalig toptennisster Mauresmo en Murray werkten twee jaar samen. Gedurende die tijd slaagde de Brit er niet in een grandslamtoernooi te winnen. Vorige maand kwam er een einde aan die samenwerking.

Lendl verschijnt maandag voor het eerst aan de zijde van Murray op het tennistoernooi op Queen's in Londen en zal hem in ieder geval tijdens het grasseizoen bijstaan. ,,Ik heb twee succesvolle jaren beleefd met Ivan. Hij weet wat er komt kijken bij het winnen van grandslamtoernooien'', aldus Murray tegen The Daily Mail.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement