Moyes vervangt Allardyce bij Sunderland

Sunderland heeft een opvolger gevonden voor Sam Allardyce. De Engelse voetbalclub presenteerde zaterdag David Moyes als nieuwe hoofdtrainer. De 53-jarige Schot ondertekende een vierjarig contract in het Stadium of Light. Allardyce werd een dag eerder aangesteld als bondscoach van Engeland.

Moyes was onder meer trainer van Manchester United, in het seizoen 2013/2014. In april werd hij wegens teleurstellende resultaten ontslagen en later opgevolgd door Louis van Gaal. Moyes werkte daarna nog in Spanje als hoofdtrainer van Real Sociedad. Ook daar werd de coach, in november vorig jaar, ontslagen. Moyes was het grootste deel van zijn trainersloopbaan werkzaam bij Everton, van 2002 tot 2011.

,,Het feit dat David voor vier jaar tekent, zegt veel over het vertrouwen dat hij heeft in onze club'', zegt voorzitter Ellis Short van Sunderland. ,,We willen een betere en stabielere club worden.''

Allardyce was pas sinds oktober vorig jaar trainer bij Sunderland. De nieuwe bondscoach van Engeland volgde toen Dick Advocaat op. De Nederlander stapte zelf op en is inmiddels bij Oranje assistent-bondscoach.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement