Mourinho wil 'alles' bij Manchester United

José Mourinho legt de lat hoog bij Manchester United. De Portugese opvolger van Louis van Gaal neemt alleen met de landstitel genoegen, zei hij dinsdag tijdens zijn presentatie op Old Trafford. ,,Succes was lange tijd routine voor de fans van ManUnited, maar de laatste drie jaar wil iedereen zo snel mogelijk vergeten'', zei Mourinho, met een sneer naar Van Gaal die in twee jaar tijd alleen de FA Cup won.

,,Ik wil alles. Ik wil wedstrijden winnen, ik wil goed voetbal spelen, veel doelpunten maken en niets tegen krijgen. Ik wil dat we de fans weer achter ons krijgen. Natuurlijk krijgen we niet alles wat we willen, maar het moet wel ons doel zijn'', aldus Mourinho, die in december vorig jaar werd ontslagen bij Chelsea na een dramatische seizoensstart. Een paar maanden eerder had hij met de 'Blues' nog de Engelse titel gepakt.

De Portugees lachte op Old Trafford de vraag weg of hij iets te bewijzen heeft. ,,Sommige managers hebben al tien jaar geen prijs gewonnen'', zei de Portugees, ongetwijfeld doelend op Arsène Wenger van Arsenal. ,,Ik werd vorig jaar nog kampioen. Aan anderen heb ik niets meer te bewijzen, wel aan mezelf. Ik ben nu manager bij de grootste club van Groot-Brittannië, een baan die iedereen wil hebben. En ik heb 'm. Dat maakt me niet nerveus, ik ben waar ik wil zijn en wil van Manchester United weer een Champions League-club maken.''

Mourinho heeft zijn selectie al versterkt met spits Zlatan Ibrahimovic en verdediger Eric Bertrand Bailly, spelmaker Henrikh Mkhitaryan is bijna binnen. De Portugees wil daarna nog één multifunctionele speler aantrekken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement