Mourinho: geen coach ter wereld houdt fitte Bale op de bank

Mourinho: geen coach ter wereld houdt fitte Bale op de bank ANP

Gareth Bale lijkt eindelijk van waarde te worden voor Tottenham Hotspur. Zondag scoorde de eerder bij Real Madrid in ongenade gevallen topspeler van weleer twee keer tegen Burnley (4-0) en had hij ook nog een assist. "Als hij topfit is, speelt hij", zei trainer José Mourinho. "Geen coach ter wereld houdt hem dan op de bank."

Toch speelde Bale niet vaak sinds hij vorig jaar terugkeerde bij de club uit Londen. Mourinho: "Gareth kent zijn lichaam als geen ander en hij weet precies wat hij wel en niet kan. Ik kan nu wel roepen dat ik hem zover heb gekregen, maar dat heeft hij zelf gedaan. Wij proberen hem daarbij uiteraard te ondersteunen. Het enige wat ik wil, is dat hij hier gelukkig is."

De twee doelpunten waren mooi meegenomen, aldus Mourinho. "Het belangrijkste is echter dat Bale fysiek in staat is om op het hoogste niveau belangrijk te zijn voor ons. Dat is waar het om gaat. Ervaring en kwaliteit heeft hij in ruime mate, dat is niet het probleem. Hij moet fit zijn, dan komt de rest vanzelf."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport