Motorcrosser Herlings na operatie snel terug

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft maandag in het ziekenhuis zijn gebroken sleutelbeen laten repareren. Tijdens een operatie werd een plaatje gezet op het sleutelbeen van de tweevoudig wereldkampioen in de MX2. Herlings liep die kwetsuur zondag op tijdens een valpartij in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle.

,,Alles is weer gemaakt'', zei de 21-jarige Brabander opgelucht. ,,Het gaat om een nette breuk, maar zonder operatie zou het vier tot zes weken hebben geduurd voordat ik hersteld zou zijn. Daarom hebben we besloten om er een plaatje op te zetten.''

De leider in het WK-klassement verwacht snel weer op de motor te zitten. Of hij de komende Grote Prijs van Tsjechië haalt, over twee weken op het circuit van Loket, is onduidelijk. Op zijn website staat dat Herlings de komende weken gebruikt om fit terug te keren in het WK. ,,Bij welke wedstrijd dat zal zijn, is nog niet besloten. Maar het staat als een paal boven water dat het niet al te lang zal duren.''

Voorsprong

De ongenaakbare Herlings heeft na twaalf grands prix, die hij allemaal won, aan kop van de ranglijst een royale voorsprong van liefst 169 punten op zijn eerste achtervolger. In de MX2-klasse staan nog zes wedstrijden op het programma, waarin maximaal 300 punten zijn te verdienen. Herlings, die dit seizoen slechts in één manche niet als winnaar over de streep kwam, hoeft zich daarom voorlopig geen zorgen te maken over zijn titelkansen.

De afgelopen twee jaar hield blessureleed de motorcrosser uit Elsendorp steeds van de wereldtitel af. In 2014 brak hij zijn bovenbeen door een val, afgelopen jaar liep hij een ernstige heupblessure op.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement