Mollema: wat een bizarre wereld

Wat een bizarre wereld. Dat schreef wielrenner Bauke Mollema op zijn Twitterpagina in de nacht van donderdag op vrijdag. ,,Ik kon niet slapen en nu lees ik iets dat veel belangrijker is dan de Tour. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen in Nice.'' Bij de zeer bloedige aanslag donderdagavond in de Franse stad kwamen ruim tachtig mensen om het leven.

In de Tour staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma over 37,5 kilometer van Bourg-Saint-Andéol naar La Caverne du Pont d'Arc. De eerste coureur moet volgens het officiële schema om 10.05 uur van start gaan. Dat is de Ier Sam Bennett, de nummer laatst van het algemeen klassement.

Mollema is als laatste Nederlander om 16.30 uur aan de beurt. Hij staat na de turbulente twaalfde etappe op donderdag, inclusief een aantal tijdcorrecties in het nadeel van Mollema, op de vierde plaats in het klassement.

Protest

De ploegleiding van Trek-Segafredo tekende donderdagavond nog wel vergeefs protest aan tegen de beslissingen van de jury. Vooral de tijdsaanpassing voor Nairo Quintana vond de directie onterecht. Mollema had zonder correctie 26 seconden gewonnen op de Colombiaan. Quintana kreeg na afloop echter zeven seconden terug van de jury vanwege de incidenten in de slotfase van de gedenkwaardige rit. Hij staat daardoor nog net derde in het klassement, gevolgd door Mollema op twee seconden.

Klassementsleider Chris Froome, Mollema en Richie Porte botsten in de laatste kilometer op de Mont Ventoux op een motor. Dat leidde tot een grote chaos, waarna de jury besloot in te grijpen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement