Mollema verlengt contract bij Trek

Bauke Mollema fietst ook de komende twee jaar voor de Amerikaanse ploeg Trek-Segafredo. Dat bevestigde de Groninger maandag op de eerste rustdag van de Tour de France. ,,Ik zit hier op mijn plek en ben er blij mee. We waren er snel uit. Dit geeft rust'', zei Mollema, die op de zevende plaats staat in het algemeen klassement.

Mollema krijgt volgend jaar wellicht gezelschap van Alberto Contador. De Spanjaard, zondag uitvaller in de Tour, zou samen met zijn ploegleider Steven de Jongh naar Trek verkassen. Tinkoff, zijn huidige team, houdt na dit seizoen op als wielerploeg.

Mollema kon over de komst van de tweevoudig Tourwinnaar alleen maar speculeren. ,,Ik heb natuurlijk gehoord over de mogelijke komst van Contador. Het klinkt interessant. Het lijkt me ook wel mooi met zo'n grote renner samen te rijden. De Tour rijden in een andere rol is ooit denkbaar. Dat lijkt me dan nog mooier dan als kopman naar de andere grote ronden te gaan. De Tour blijft de koers waar ik bij wil zijn.''

Zeer constant

Mollema (29) rijdt sinds 2015 voor Trek, daarvoor kwam hij uit voor Rabobank en opvolger Belkin. ,,Bauke is een echte prof, zowel op als naast de fiets. Daarbij presteert hij zeer constant'', zei teambaas Luca Guercilena. ,,Hij is een vechter en ik denk dat hij nog steeds beter wordt.''

Ook de Spanjaard Markel Irizar en de Zwitser Grégory Rast werden voor nog eens twee jaar vastgelegd. Beide routiniers zijn inmiddels 36 jaar, maar kunnen volgens Guercilena ook de komende twee jaar nog van grote waarde zijn voor de ploeg.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement