Mollema ontsnapt aan valpartij

Wielrenner Bauke Mollema moest zondag in het sprintje bergop in de remmen knijpen om te voorkomen dat hij onderuit zou gaan. De kopman van Trek-Segafredo zag bovenop de Côte de la Glacerie richting de streep in Cherbourg-en-Cotentin een gaatje aan de linkerkant van de weg. ,,Maar ik werd toen klem gezet tegen de boarding. Als ik echt risico had willen nemen, was ik daar misschien wel gevallen en daar had ik geen zin in'', zei Mollema, die daarom besloot te remmen.

De kansen van Mollema op een topnotering waren daarmee wel direct verkeken. ,,Jammer, de voorste jongens waren toen weg. Balen dat ik niet voluit kon sprinten. Maar ik ben wel blij dat ik de dag goed door ben gekomen en dat mijn benen nog goed waren in de finale. Ik denk ook niet dat ik Sagan had kunnen verslaan, dat is een heel rappe jongen.''

Jasper Stuyven, de Belgische ploeggenoot van Mollema, reed bijna de hele dag op kop. Stuyven werd pas op 500 meter van de finish ingelopen. ,,Het was heel spannend. Zonde voor hem en voor ons'', aldus Mollema.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement