Mogelijk ook Karim Rossi weg bij Cambuur

SC Cambuur hoopt vandaag (donderdag) nog een aanwinst te strikken op wat de slotdag van de transferperiode is. Daar tegenover staat het mogelijke vertrek van spits Karim Rossi.

Uiterlijk rond middernacht zal duidelijk zijn met welke selectie Cambuur het seizoen afmaakt. Het is nog maar de vraag of de Zwitserse spits, met zes doelpunten een van de topscorers van de Leeuwarders, daartoe behoort.

Interesse uit binnen- en buitenland

Rossi komt de laatste maanden maar weinig aan spelen toe en is bij Cambuur achter Nigel Robertha beland in de pikorde. Vanuit binnen- en buitenland zou interesse bestaan voor de 24-jarige aanvaller. Dat wordt door zaakwaarnemer Carlos Barros desgevraagd bevestigd.

,,Er is inderdaad belangstelling”, zegt hij. ,,Karim wil spelen, het liefst bij Cambuur. Maar als het niet in Leeuwarden kan, dan wellicht ergens anders. Het is alleen niet aan ons, het is aan de club. Want die zoekt nog aanvallende versterking en daar hangt weer vanaf wat dat voor Karim gaat betekenen.”

Sam Hendriks

Technisch manager Foeke Booy zei woensdag al dat Cambuur nog een nieuwe speler hoopt te strikken. Daar zal dan in de loop van vandaag duidelijkheid over moeten komen. Op namen gaat Booy nooit in, maar eentje die rondzingt is die van Sam Hendriks. Zeker nadat woensdagavond bekend werd dat de oud-spits van Go Ahead Eagles niet naar Cambuurs competitiegenoot Almere City gaat.

Woensdag waren er bij de Leeuwarders al diverse ontwikkelingen op transfergebied. Zo rondde de club eerst de reeds verwachte komst van de Uruguayaanse proefspeler Matias Jones (onder meer ex-FC Groningen en ex-FC Emmen) af. ,,We denken dat hij ons met zijn ervaring en aanvallende impulsen kan helpen”, aldus Booy.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement