Mindere WK-dag voor Postma en Bouwmeester

Marit Bouwmeester en Pieter-Jan Postma kenden zaterdag een mindere dag tijdens het WK zeilen in het Deense Aarhus.

Bouwmeester staat zesde bij de Laser Radials, Finn-stuurman Postma zakte van de eerste naar de achtste plaats.

De uit Terkaple afkomstige Postma kwam op de derde dag als negentiende en zesde binnen en heeft na aftrek van het slechtste resultaat na zes races 27 punten. Landgenoot Nicholas Heiner werd negende en eerste en rukte op naar de derde positie. Hij heeft 22 punten.

Aflandige wind

,,Het was erg lastig’’, zei Heiner, ,,en dan is het mooi de top-vijf binnen te varen. We hadden te maken met aflandige wind, met grote wolken en met winddraaiingen van 50 graden. Het voelde een beetje alsof ik op de Nederlandse plassen aan het varen was. Ik heb met weinig risico gevaren.’’

Postma keek met gemengde gevoelens terug. ,,Ik had in de eerste race geen goede start en deed niet lekker mee. De tweede wedstrijd heb ik goed gevaren. Het staat nog erg dicht bijelkaar, dus alles is nog mogelijk.’’ De Finn-zeilers genieten zondag van een rustdag. 

Twee teleurstellende resultaten

Ook bij de Laser Radials zorgden de lastige omstandigheden voor grote schommelingen in het klassement. Maxime Jonker klom naar de vierde plaats door als vierde en 23ste te finishen. De uit Warten afkomstige Marit Bouwmeester zakte naar de zesde plaats door twee teleurstellende resultaten: 11 en 28.

,,Het was moeilijk”, zei Bouwmeester. ,,Ik had het lastig met de aflandige wind en de windschiftingen. Ik had het net wat vaker fout dan ik gewend ben. We gaan dit flink nabespreken omdat voor zondag dezelfde soort gekkigheid wordt voorspeld. Ik moet proberen stabiele resultaten neer te zetten.’’

Mirthe Akkerman uit Akkrum noteerde 39-28 en staat na zes races 52ste.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement