Mickelson evenaart record, Luiten matig

Golfer Phil Mickelson heeft donderdag bijna voor een sensationeel record gezorgd tijdens de openingsronde van het Brits Open. Hij liet de bal op de achttiende hole rollen voor een birdie, maar het balletje wipte er na een rondje op het randje weer uit. De score van de 46-jarige Amerikaan kwam uit op 63 en daarmee evenaarde hij het record van de laagste score in een major.

,,Ik kan er wel om huilen. Dit was een van de beste ronden die ik ooit gespeeld heb en die putt op de achttiende was mijn kans om geschiedenis te schrijven'', zei Mickelson, die het Brits Open al eens won in 2103. Een score van 62 lijkt wel een onneembare vesting in de majors. Mickelson was al de 28e golfspeler sinds 1973 die op 63 uitkwam.

De Amerikaan, ook drievoudig winnaar van de Masters, is de fiere leider na de eerste ronde. Hij heeft drie slagen voorsprong op zijn eerste belagers, landgenoot Patrick Reed en de Duitser Martin Kaymer.

Klassement

Joost Luiten is het toernooi op de Royal Troon in Schotland matig begonnen met 75 slagen, een score van 4 boven par die hem in de onderste regionen van het klassement heeft gezet. Luiten, die sinds woensdag zeker is van olympische deelname, kwam met de pest in zijn lijf van de baan. Hij moet vrijdag alles op alles zetten om de cut te halen.

,,Ik heb voor mijn gevoel niet zo slecht gespeeld, maar als je eindigt met een double bogey en een bogey, dan doet het wel even pijn'', zei hij op golf.nl. ,,Het is hier af en toe een soort loterij. Op de een of andere manier voel ik me op dit soort banen nooit helemaal op mijn gemak, het is niet mijn spelletje.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement