Michel Vlap op radar van Twente en Heracles

Een doorbraak van Michel Vlap (20) bij SC Heerenveen blijft vooralsnog uit. Toch heeft de Sneker over belangstelling niet te klagen.

De middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, wordt gevolgd door FC Twente en Heracles. Twente heeft Vlap al langer op de radar, maar ook Heracles volgt de ontwikkelingen rondom Vlap inmiddels op de voet.

Vlap doorliep de jeugdopleiding van Heerenveen en heeft nog een contract tot medio 2018 in het Abe Lenstra-stadion. Dat maakt hem interessant voor de twee clubs uit het oosten. Twente heeft nog steeds weinig geld te besteden voor grote aankopen, terwijl Heracles al jaren succesvol scout bij beloftencompetities en de eerste divisie.

Vrijwel altijd was Vlap de laatste jaren verzekerd van een plek in de jeugdselecties van het Nederlands elftal. Doordat Vlap nu voornamelijk zijn wedstrijden bij de beloften van Heerenveen speelt en andere talenten wél doorbreken bij hun club, is de Sneker zijn plek bij Oranje onder 20 kwijtgeraakt.

Jurgen Streppel liet Vlap afgelopen seizoen debuteren tegen Ajax en haalde Vlap deze jaargang definitief bij de eerste selectie. ,,Van nummer achttien tot 22 moet Michel nu naar nummer twaalf tot achttien”, zei technisch manager Gerry Hamstra aan de vooravond van dit seizoen. ,,En doet hij dat, dan gaat hij gewoon speelminuten maken.”

Tot nu toe komt Vlap echter slechts sporadisch in de plannen van Streppel voor. Hij mocht een minuut voor tijd invallen in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag en kreeg vier minuten in het bekerduel met Excelsior.