Messi veilt schoenen van recordtreffer voor het goede doel

Messi veilt schoenen van recordtreffer voor het goede doel ANP

De paarse schoenen waarmee Lionel Messi op 22 december vorig jaar zijn 644e doelpunt voor Barcelona maakte, worden verkocht voor het goede doel. Tot en met 30 april kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen via de website van veilinghuis Christie's. De schoenen moeten tussen de 50.000 en 70.000 pond opbrengen, omgerekend tussen de 60.000 en 80.000 euro.

Messi tekende in de gewonnen uitwedstrijd tegen Real Valladolid voor de 0-3. Het was zijn 644e doelpunt voor de Catalaanse club. De 33-jarige Argentijn loste daarmee Pelé af als recordhouder aller tijden. Pelé maakte in dienst van de Braziliaanse club Santos 643 officiële doelpunten, al waren het er volgens Santos nog veel meer.

De opbrengst van de veiling gaat naar een universitair ziekenhuis in Barcelona. "Het maakt me heel blij dat ik 644 doelpunten heb gemaakt voor één club, maar het belangrijkste is dat ik iets kan teruggeven aan de kinderen die vechten voor hun gezondheid", aldus Messi, aanvoerder van de ploeg van trainer Ronald Koeman. Op het felgekleurde paar schoenen staan de namen van Messi's vrouw Antonela Roccuzzo en hun drie kinderen: Thiago, Mateo en Ciro. Ook de geboortedata van de jongens staan er op. Messi heeft de schoenen voorzien van een handtekening.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport