Messi leidt Barcelona naar laatste acht

Vooral dankzij Lionel Messi heeft Barcelona met een ruime zege op Chelsea de kwartfinales in de Champions League bereikt. Voor eigen publiek zegevierde de Spaanse koploper met 3-0. Dat was na de 1-1 in Londen ruim voldoende voor kwalificatie. Messi was weer eens de held van de thuisclub. Hij scoorde twee keer (1-0 en 3-0) en gaf bij de tweede treffer, van aanwinst Ousmane Dembélé, de onzelfzuchtige assist.

Barça had dankzij Messi een vliegende start. De Argentijnse sterspeler verraste in de derde minuut doelman Thibaut Courtois met een schotje in de verre hoek, na een combinatie met Luis Suárez. De bal ging door de benen van de Belgische keeper in het Engelse doel. Voor Messi, die voor de verandering met rechts scoorde, was het zijn snelste doelpunt ooit, na 2 minuten en 6 seconden.

Uit de tweede serieuze aanval kwam Barcelona opnieuw tot scoren. Messi gaf na een sterke solo de bal precies op tijd aan Dembélé, die doeltreffend uithaalde. Het was zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. De Franse middenvelder, vorig jaar zomer voor 105 miljoen euro (exclusief bonussen) overgekomen van Borussia Dortmund, kan na twee flinke blessures eindelijk zijn torenhoge afkoopsom gaan waarmaken bij Barcelona.

Kwetsbaar

Chelsea gaf zich ook na die tweede zware domper nog niet gewonnen. Barcelona bleek defensief al bijna even kwetsbaar als de Engelse ploeg, die echter in het Spaanse strafschopgebied niet slagvaardig genoeg was. De Spanjaard Marcos Alonso schoot op slag van rust uit een vrije trap op de buitenkant van de paal.

Na de rust verzuimde Suárez het duel vroegtijdig te beslissen. De oud-Ajacied kwam in de 47e minuut in balbezit na zwak uitverdedigen van Courtois. De Belgische doelman maakte zijn fout goed met een redding op het schot van Suárez. Kort daarna kwam Gerard Piqué goed weg toen hij Alonso heel even vasthield. Arbiter Damir Skomina gunde Chelsea geen strafschop.

Na ruim een uur sloeg Messi opnieuw toe, deze keer met links, maar wel weer door de benen van de arme Courtois (3-0). Het was zijn honderdste treffer in de Champions League. Het duel was daarna gespeeld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement