Meeste dagtitels voor Thewis Hobma, maar Nard Brandsma pakt het klassement

Thewis Hobma won zaterdag in Grijpskerk de achttiende en laatste klassementswedstrijd fierljeppen. Hij sprong een matige 19,25. Het was wel de tiende dagwinst.

Ondanks die tien dagzeges wist Hobma het klassement niet te pakken. Die eer was voor Nard Brandsma. De Workumer sprong in zijn zeven beste, voor het klassement tellende sprongen in totaal 142,01 meter bij elkaar. Hij bleef Hobma een dikke meter voor; 140,96.

Hard gelag

Voor Hobma was het een hard gelag, al weet de 34-jarige routinier die na dit seizoen stopt dat het systeem nu eenmaal zo in elkaar zit: klassementssprongen maak je in de voorronde, niet meer in dagfinales. ,,Kinst alle wedstriden winne en dochs net it klassement pakke. Nard hat dat dus fertsjinne wûn’’, zei de Harlinger.

Brandsma pakte slechts zes dagtitels, maar wist zijn klassementswinst bij het Keningsljeppen in Burgum veilig te stellen. Daarin sprong de Workumer 21,54 meter, een pr en beste Friese seizoensprestatie. Brandsma lijkt daarmee de enige Friese senior die weerstand kan bieden aan de Hollandse topper en nationaal recordhouder Jaco de Groot. Die won zaterdag de laatste PBH-klassementswedstrijd met 21,93, de verste afstand van dit seizoen.

Suprematie Kramer

Won Hobma in Grijpskerk bij de senioren, hij noteerde niet de verste afstand van de dag. Die prestatie leverde Freark Kramer. De junior uit It Heidenskip sprong 19,78. Hij bevestigde daarmee zijn suprematie in die klasse. Kramer won twaalf van de achttien klassementswedstrijden en pakte ook het klassement.

Sigrid Bokma was de verrassende seizoensbeste bij de vrouwen. Ze behaalde zaterdag de dagwinst en was klassementsbeste. Wisse Broekstra en Bente Vlas behaalden ook de dubbel bij respectievelijk de jongens en meisjes. Zij zijn zaterdag favoriet op het FK in Winsum.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement