Meer shorttrackers in de baan

Het aantal shorttrackers dat het ijs op komt bij internationale wedstrijden wordt verhoogd. De internationale schaatsunie ISU heeft dat donderdag besloten tijdens een congres in Dubrovnik. Op de 500 meter staat in de kwartfinales voortaan vijf shorttrackers tegelijk op het ijs in plaats van vier. In de halve finales van de 1000 meter ook, terwijl in de halve finales op de 1500 meter voortaan door zeven shorttrackers de strijd wordt aangegaan in plaats van zes.

De Nederlandse bond KNSB steunde de voorstellen die tot meer inhaalmanoeuvres en dito spektakel moeten leiden. Het wordt voortaan in internationale wedstrijd toegestaan over andere afstanden dan de reguliere te schaatsen. Ook een format met gemengde teams kreeg goedkeuring van de ISU.

Dat laatste sluit aan bij het Nederlandse voorstel om een ISU Nations Trophy Shorttrack in het leven te roepen, een landenwedstrijd waaraan op basis van een wereldranglijst de sterkste tien landen mogen meedoen en waarbij de teams bestaan uit mannen en vrouwen. In Dubrovnik werd besloten voor deze wedstrijdvorm nadere regels uit te werken, waarna getest kan worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement