Meer dan 4000 Heerenveen-fans verlengen seizoenkaart

FOTO HENK JAN DIJKS

Precies 4103 fans van SC Heerenveen hadden tot dinsdagavond hun seizoenkaart verlengd, zonder dat ze weten of en wanneer er volgend seizoen met publiek mag worden gespeeld. Dit is de tussenstand, de verlengingsperiode loopt nog steeds.

Van de verlengers hebben er 760 gekozen voor de zogeheten ‘sulveren’ optie, waarbij ze een tegoed krijgen voor elke wedstrijd dat er geen toeschouwers welkom zijn in het Abe Lenstra-stadion. De rest heeft gekozen voor de ‘gouden’ mogelijkheid om zonder voorwaarden hun abonnement door te zetten. Vorig jaar, onder normale omstandigheden, stond de teller op 7711.

Steeds meer oud-spelers van de club melden zich ondertussen om Heerenveen een hart onder de riem te steken. Zo hebben de Zweedse aanvallers Sam Larsson en Marcus Allbäck en verdediger Jeffrey Gouweleeuw inmiddels seizoenkaarten gekocht. Die worden door de club verdeeld onder fans die om wat voor reden dan ook wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Heerenveen houdt voor volgend seizoen rekening met een omzetverlies dat door de coronacrisis kan oplopen tot 4 miljoen euro.