Mediabus aangevallen in Rio de Janeiro

Eén van de honderden bussen die de journalisten tijdens de Olympische Spelen dagelijks van de ene naar de andere plek in Rio de Janeiro brengen, is dinsdagavond aangevallen. Op Twitter doken foto's op van een bus met kapotte ramen. Volgens Braziliaanse media vervoerde het busje twaalf verslaggevers van het noordelijk gelegen Deodoro naar het mediacentrum in de olympische wijk Barra. De ramen zouden zijn gesneuveld door stenen, al wordt ook gesuggereerd dat de bus zou zijn beschoten.

De bus reed van de basketbalhal in Deodoro naar Barra. Bij het passeren van de wijk Curicica sneuvelden plotseling een aantal zijruiten. De inzittenden lieten zich direct allemaal op de grond vallen. Twee journalisten zouden door het rondvliegende glas snijwonden hebben gelopen, verder valt de fysieke schade mee. De bus reed onder begeleiding van de politie verder naar het grote mediacentrum.

Afgelopen zaterdag vloog al een kogel door het dak van een perstent op het paardensportcomplex in Deodoro. Niemand raakte gewond. Van wie de kogel afkomstig was, is nog altijd onduidelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement