Maulun vervangt bij Cambuur geschorste Mathieu tegen Almere

De Fransman Robin Maulun begint vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Almere City links op het middenveld bij Cambuur. Hij neemt daar de plaats in van Justin Mathieu, die geschorst is na de twee gele kaarten die hij een week geleden opliep tegen Jong Ajax.

Trainer René Hake heeft zijn basiselftal wel in het hoofd. Nigel Robertha is weer volledig fit en neemt plaats in de spits. ,,Nigel heeft wat meer dreiging in de diepte dan Karim (Rossi, red.) en Kevin (van Kippersluis, red.)’’, legde Hake uit.

Volgens de trainer ontlopen beide ploegen elkaar niet zoveel. Het verschil op de ranglijst is drie punten in het voordeel van Almere. ,,We kunnen onszelf dus een diepst bewijzen. Met drie punten blijf je bij.’’

Bij Cambuur ontbraken donderdag op de laatste training voor de wedstrijddag de langer geblesseerden Jordy van Deelen en Daan Boerlage. David Sambissa (gebroken arm) en Kevin Schindler (gekneusde ridden) trainden deels apart. ,,Normaal gesproken zullen ze maandag volledig aansluiten bij de groep.’’

Opstelling: Mous; El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken; Conraad, Ciganiks, Schils, Maulun; Robertha, Van Kippersluis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement