Martina snelt naar finale 200 meter

Churandy Martina heeft zich vrijdag bij de EK atletiek in Amsterdam geplaatst voor de finale van de 200 meter. De Nederlandse sprinter, die donderdag in het Olympisch Stadion de Europese titel op de 100 meter veroverde, raffelde zijn heat in de halve finales af in 20,44 seconden. Alleen de Brit Danny Talbot was rapper: 20,37. Zijn tweede plaats betekende rechtstreeks plaatsing voor de eindstrijd, later vrijdagavond.

Solomon Bockarie voegde zich bij Martina in de finale. De sprinter uit Zoetermeer finishte als tweede in zijn heat van de halve finales en liep nota bene een persoonlijk record van 20,39. De twee Nederlandse sprintkanonnen plaatsten zich met de tweede en vierde tijd voor de finale en zijn daarmee kanshebber op een medaille. Martina gaf na zijn zegetocht op de 100 meter al aan dat hij ook goud wil op de dubbele afstand.

Hensley Paulina strandde in de halve finales. De atleet van Curaçao liep vermoedelijk een hamstringblessure op tijdens zijn race. Hij kwam op een sukkeldraf over de finish, met de hand aan zijn bovenbeen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement