Marrit Steenbergen verrast ook zichzelf

,,Dit had ik echt niet verwacht'', reageerde de vijftienjarige Steenbergen na haar bronzen medaille bij het EK Kortebaan. ,,Het voelde goed, maar dat het zó goed was, wist ik onderweg niet.''

Steenbergen won vrijdag haar eerste individuele medaille op een groot seniorentoernooi. En dat ook nog in een persoonlijk record: 59,00 seconden.

Halverwege de race lag ze nog in de achterhoede, maar in baan 1 stoomde Steenbergen tijdens de laatste twee baantjes op naar de derde plaats.

De keuze om de 100 meter vrije slag over te slaan en zich te focussen op de wisselslag bleek een gouden greep. ,,Er stond voor mij helemaal geen druk op'', zei Steenbergen. ,,Het halen van de finale was mooi meegenomen en brons is dan geweldig.''

Steenbergen maakte eerder dit seizoen indruk tijdens de Europese Spelen. Ze won in Azerbeidzjan de 100 meter vrije slag en pakte zilver op de 50 en 200 meter vrije slag. Daarnaast leidde ze de estafetteploeg naar drie podiumplaatsen. Het leverde Steenbergen een nominatie op voor de prijs Talent van het Jaar, die 15 december wordt uitgereikt.

Foto ANP

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement