Marrit Jasper moet op zoek naar nieuwe club

Volleybalster Marrit Jasper verlaat het Duitse Dresden al na een seizoen. Haar contract bij Dresdner SC wordt niet verlengd.

De 22-jarige international uit Sneek speelde pas een seizoen in Dresden. Nadat ze twee zomers geleden VC Sneek verliet voor een buitenlands avontuur, kwam ze aanvankelijk terecht in Suhl. Haar goede volleybaljaar daar leverde een transfer naar topteam Dresdner SC op. Het seizoen begon met een zware blessure, waarna Jasper veelal veroordeeld was tot invalbeurten. In de play-offs veroverde ze toch een basisplaats, maar in de halve finale viel het doek voor de nummer twee van de reguliere competitie. Titelverdediger Schwerin was te sterk.

Hoofdcoach Alexander Waibl zoekt voor volgend seizoen meer kracht en lengte voor de positie van passer/loper. Dat gaat ten koste van Jasper en ook de Tsjechische Eva Hodanová. ,,Een moeilijke beslissing’’, zegt Waibl op de website van de Duitse club. ,,Het zijn twee heel goede speelsters, maar we zoeken helaas wat anders.’’

Jasper kijkt terug op een mooi sezoen. ,,Ik heb veel geleerd en mijn eerste Duitse prijs gewonnen.’’ Dresdner SC veroverde de Duitse beker.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement