Maradona: ik word naaste medewerker Infantino

Vier maanden geleden noemde Diego Maradona de aanstaande FIFA-voorzitter Gianni Infantino nog een verrader, nu wordt de voormalige Argentijnse topvoetballer zijn naaste medewerker. Dat zei Maradona maandag (plaatselijke tijd) tenminste tegen de Argentijnse radiozender 'Radio La Red'.

Maradona bracht de laatste dagen met Infantino door in Parijs. Welke functie hij precies gaat bekleden bij de wereldvoetbalbond, weet hij nog niet. ,,We willen het voetbal redden. De sport is kapotgemaakt door mensen van wie we de namen niet hoeven te noemen'', aldus Maradona. ,,Hoewel we er niet aan ontkomen Blatter en Grondona te noemen.''

Blatter, de veelbesproken oud-voorzitter van de FIFA, werd onlangs opgevolgd door Infantino. Die Zwitser is ook alweer in opspraak, onder meer door uitgelekte geluidsopnamen van een FIFA-vergadering waarin Infantino aangeeft ontevreden te zijn met het hem voorgestelde salaris. Grondona, de omstreden oud-voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, overleed twee jaar terug.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement