Manchester City wint opnieuw

Manchester City heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in de Premier League gewonnen. De formatie van de Spaanse coach Pep Guardiola versloeg zaterdag Stoke City, 4-1. Sergio Agüero was weer eens de grote man.

De Argentijn scoorde in de eerste helft twee keer. Eerst uit een strafschop, vervolgens na een assist van Belgisch international Kevin De Bruyne. Kort na de hervatting was de Spanjaard Bojan, ook van elf meter, succesvol voor de thuisclub. Zijn landgenoot Nolito maakte in de slotfase nummer drie en vier voor de club uit Manchester.

Midweeks had Agüero in Europees verband nog twee penalty's gemist tegen Steaua, om vervolgens in Roemenië toch nog drie treffers te maken.

Koploper

Oud-PSV'er Erik Pieters was basisspeler bij Stoke. In het doel van City stond opnieuw Wilfredo Caballero, die de voorkeur kreeg boven Joe Hart.

Met zes punten uit twee duels is Manchester City mede-koploper in de Premier League. ,,Maar we zitten nog lang niet op onze top'', zei Guardiola. ,,We zijn pas een maand bij elkaar en hebben nog wat tijd nodig om beter te worden. Voorlopig ben ik onder de indruk van wat de spelers presteren. We liggen zeer goed op schema.''

Een minpuntje zag de Spanjaard wel. ,,De eindpass was niet altijd even goed. Als we daar wat beter in waren geweest, had de score nog wel wat hoger kunnen uitvallen. Daar gaan we aan werken.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement