Manchester City verwelkomt club uit Bolivia in de familie

Manchester City verwelkomt club uit Bolivia in de familie ANP

De eigenaren van de Engelse voetbalclub Manchester City hebben ook een club uit Bolivia opgenomen in hun 'familie'. De City Football Group heeft Club Bolivar gestrikt als partnerclub. Met 29 landstitels is Bolivar de meest succesvolle club van het Zuid-Amerikaanse land.

Manchester City is het vlaggenschip van de City Football Group, dat daarnaast aandelen heeft in clubs in de Verenigde Staten, Australië, India, Japan, Spanje, Uruguay, China, België en Frankrijk. Club Bolivar blijft zelfstandig, maar gaat samenwerken met de City-familie. "Een droom komt uit", zegt voorzitter Marcelo Claure van de Boliviaanse topclub. "We kunnen hierdoor nog groter worden. We gebruiken de expertise en adviezen van de City Football Group om van Bolivar een topclub in Latijns Amerika te maken."

De City Football Group gaat Bolivar onder meer helpen bij de bouw van moderne trainingsfaciliteiten. "Voor ons biedt het ook een kans om te leren", zegt Ferran Soriano, de directeur van de City-familie. "We kunnen hierdoor onze kennis en ons netwerk in Zuid-Amerika vergroten."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport