Machteloos Cambuur onderuit tegen Roda JC

Cambuur heeft zaterdagavond in een armoedig duel met 0-1 verloren van Roda JC.

In de eerste helft waren de kansen schaars. De beste mogelijkheden waren echter wel voor Cambuur. Sander van de Streek schoot echter over en Jack Byrne stuitte op doelman Benjamin van Leer. Vlak voor rust was Roda JC via Ugur Inceman gevaarlijk. 

Direct na de pauze kwam Cambuur plots op achterstand. Het verdedigde matig en liet Tom van Hyfte simpel binnenkoppen: 0-1. Cambuur wisselde aanvallend en zette aan, maar verder dan een aantal hoekschoppen kwam het niet.

Na 67 minuten had het zelfs 0-2 kunnen staan na een foute terugspeelbal van Erik Bakker. Mike van Duinen raakte echter de lat. Hoewel Cambuur het meeste balbezit had en Roda JC met man en macht verdedigde, kwamen de Limburgers er tien minuten voor tijd nog heel gevaarlijk uit. Bakker verspeelde de bal wederom erg knullig. Hij gaf Rydell Poepon een vrije doortocht. De spits raakte de paal. Enkele minuten later kopte hij tegen de lat.

Concurrent De Graafschap verloor met 3-1 bij Feyenoord. Dat was het goede nieuws voor Cambuur, dat hekkensluiter blijft. Over twee weken staat de uitermate belangrijke wedstrijd De Graafschap-Cambuur op het programma.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement