Maas passeert Barto voor Limburgs uitduel

Martijn Barto ontbreekt vrijdag in de basiself bij Cambuur, dat het in Maastricht opneemt tegen MVV. Jergé Hoefdraad zal in de spits staan.

Barto reageerde volgens trainer Rob Maas teleurgesteld op zijn reservebeurt. ,,Dat kan ik begrijpen, maar het is een tactische keuze. Het is absoluut niet leuk voor hem. De spitspositie blijft een punt van discussie.’’

Ninos Gouriye krijgt van Maas weer een kans in de basis, nu Raymond Gyasi er met een liesblessure zo’n zes weken niet bij is. Hij start rechts voorin. Ricardo Kip is de aanvallende middenvelder.

Sander van de Streek begint hangend op links. Maas: ,,Ik verwacht een wedstrijd van veel ‘tweede ballen’. Ik denk dat we het klein en groot moeten maken in het midden. Daarom kies ik voor Sander op links.’’

Michiel Hemmen, die deze week weer meetrainde na zijn knieblessure, zit nog niet bij de selectie. Hij heeft volgens Maas nog te weinig trainingsarbeid verricht. ,,Gezien zijn blessureverleden willen we rustig opbouwen.’’ Robbert Schilder kan waarschijnlijk na de interlandperiode aansluiten.

Opstelling Cambuur: Nienhuis; Anderson, Steenvoorden, N’Toko, Peersman; Bakker, Kip, Monteiro; Gouriye, Hoefdraad, Van de Streek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement