Márquez na operaties eindelijk terug in MotoGP

Márquez na operaties eindelijk terug in MotoGP ANP

Motorcoureur Marc Márquez heeft vrijdag op de training van de Grote Prijs van Portugal in Portimao zijn rentree in de MotoGP gemaakt. De 28-jarige voormalig wereldkampioen stond wegens een gecompliceerde armbreuk ongeveer negen maanden langs de kant. Hij werd enkele keren geopereerd.

In de training realiseerde Márquez de zesde tijd. "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe ik me voel", liet hij vervolgens via sociale media weten. "Maar ik denk dat heel gelukkig de beste omschrijving is." De Spanjaard heeft 82 zeges in een grand prix achter zijn naam staan.

Márquez brak zijn rechter bovenarm bij een crash in de eerste race van het vorige jaar in Jerez op 19 juli. Hij onderging een operatie, maar forceerde de plaat die in zijn arm was gezet bij het openen van een raam. Een tweede ingreep was daardoor noodzakelijk. Hij zat vervolgens het hele seizoen aan de kant en moest toezien hoe zijn landgenoot Joan Mir hem onttroonde als wereldkampioen. Márquez miste ook de eerste twee races van dit seizoen in Qatar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport