Luiten wil Spelen dolgraag ervaren

Joost Luiten laat zich niet afschrikken door het zikavirus. Terwijl de vier beste golfers ter wereld uit vrees voor besmetting hebben afgezegd voor het olympisch toernooi in Rio de Janeiro, leeft Nederlands beste speler er juist erg naartoe.

,,Iedereen moet het voor zichzelf beslissen. Voor mij is dit een van de toernooien waar ik het meest naar heb uitgekeken. Ik ben blij dat ik me gekwalificeerd heb en dat ik naar de Olympische Spelen mag. Om te ervaren en te zien hoe het is, dat hele gebeuren eromheen, daar kijk ik heel erg naar uit'', zei hij op de website van golf.nl.

Golf keert na 112 jaar afwezigheid in Rio terug op de Spelen en Luiten wil erbij zijn. ,,Ik ben er een week van tevoren om de baan te verkennen, oefenrondes te spelen en misschien ook andere wedstrijden te kijken, bijvoorbeeld atletiek. Golf zal gewoon golf zijn, maar alles eromheen, het olympisch dorp, het Holland Heineken House, dat is voor ons allemaal nieuw.''

Luiten speelt eerst nog twee majors voordat hij afreist naar Rio, te beginnen donderdag met het Brits Open en daarna het PGA Championship.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement