Lucas Bijker tekent bij SC Heerenveen

Lucas Bijker speelt de komende twee seizoenen voor SC Heerenveen, met nog een optie voor een derde jaar. De verdediger, die bij Cambuur na het afgelopen seizoen transfervrij was, wordt in Heerenveen herenigd met trainer Dwight Lodeweges.

In het Abe Lenstrastadion wordt Bijker donderdagmiddag gepresenteerd. Enkele maanden geleden gingen er al hardnekkige geruchten dat Bijker de overstap naar SC Heerenveen zou maken. Dat lag bij een aantal Cambuur-supporters bijzonder gevoelig, omdat Bijker vanaf zijn jeugd voor Cambuur heeft gespeeld.

,,Maar mijn carrière staat op nummer één en ik zie dit als een mooie stap’’, zegt hij. Bijker, geboren in het Braziliaanse São Paulo en opgegroeid in Leeuwarden, maakte sinds 2010 deel uit van de eerste selectie van Cambuur.

Nummer 3
Sinds de terugkeer van Cambuur in de eredivisie (2013), is Bijker de derde persoon die een overstap maakt. Coach Dwight Lodeweges verruilde in 2014 Cambuur voor Heerenveen en in diezelfde transferzomer trok Cambuur Berend Schootstra (A1 Heerenveen) aan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement