LottoNL-Jumbo gokt op Gesink en Kelderman

Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn zaterdag de kopmannen van Team LottoNL-Jumbo in de Ronde van Lombardije. Ook Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink, Koen Bouwman, Enrico Battaglin, Paul Martens en Alexey Vermeulen verschijnen aan de start voor de Nederlandse wielerploeg in de Italiaanse herfstklassieker.

,,Met Gesink en Kelderman hebben we twee mannen die in de finale een rol kunnen spelen. Met Martens, Lindeman en Tankink een aantal ervaren mannen'' , aldus ploegleider Addy Engels. ,,Robert Gesink heeft in het verleden laten zien dat hij mee kan doen in de finale. Hij is goed uit de Vuelta gekomen en is weer fris genoeg om opnieuw van voren mee te doen.''

Volgens Engels mag er ook wat verwacht worden van Kelderman. ,,Wilco liet in de Eneco Tour zien dat hij in vorm is. Kelderman heeft het voordeel dat hij afgelopen week nog diep is gegaan. Met voldoende rust kan dat ervoor zorgen dat hij zaterdag in een goede vorm aan de start staat.''

Clement

Stef Clement doet zaterdag ook mee. De Bredanaar van IAM Cycling rijdt zijn eerste wedstrijd, nadat hij zich twee weken terug had afgemeld voor de Europese kampioenschappen. Clement was toen niet fit genoeg. In de Ronde van Lombardije wordt hij geflankeerd door de Zwitsers Mathias Frank, Jonathan Fumeaux, Marcel Wyss en Oliver Zaugg, de Oostenrijker Stefan Denifl, de Colombiaan Jarlinson Pantano en de Amerikaan Larry Warbasse.

De Ronde van Lombardije werd vorig jaar gewonnen door Vincenzo Nibali. Hennie Kuiper was in 1981 de laatste Nederlandse winnaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement