Lopetegui bondscoach Spaanse voetballers

Julen Lopetegui gaat aan de slag als bondscoach van Spanje. De 49-jarige oud-doelman wordt donderdagavond gepresenteerd, meldde de Spaanse voetbalbond.

Lopetegui is bij de Spanjaarden de opvolger van Vicente del Bosque, die na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk opstapte. Spanje verloor in de achtste finales van Italië. Onder leiding van Del Bosque won Spanje in 2010 de wereldtitel en in 2012 de Europese titel.

Lopetegui, die zelf één interland speelde, had van 2010 tot 2014 meerdere Spaanse jeugdploegen onder zijn hoede. In mei 2014 ging hij als hoofdcoach bij FC Porto aan de slag. Begin 2016 werd Lopetegui ontslagen.

Speler

Als speler kwam Lopetegui van 1997 tot 2002 uit voor Rayo Vallecano. Daarvoor stond hij onder contract bij Real Madrid en FC Barcelona, maar bij beide clubs wist hij niet door te breken.

In de strijd om deelname aan het WK van 2018 in Rusland, ontmoet Spanje opnieuw Italië. Beide landen zijn, samen met Albanië, Israël, Macedonië en Liechtenstein, ingedeeld in groep G. Spanje begint de reeks maandag 5 september met een thuiswedstrijd tegen Liechtenstein. Donderdag 6 oktober is de eerste ontmoeting tussen Italië en Spanje.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement