Liverpool herstelt zich met nipte zege op Bournemouth

Liverpool herstelt zich met nipte zege op Bournemouth ANP

Liverpool heeft zich hersteld van twee nederlagen op rij en weer eens drie punten veroverd in de Premier League. De koploper won thuis met 2-1 van Bournemouth. De 'Reds' van coach Jürgen Klopp zijn nu nog maar drie overwinningen verwijderd van de titel.

De wedstrijd op Anfield begon allerminst gunstig voor Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de volle 90 minuten meededen. Na 10 minuten leidde de bezoekende club al. Callum Wilson duwde verdediger Joe Gomez weg en zette vervolgens een aanval op die hij zelf afmaakte.

Nog geen 5 minuten later stond het bijna 2-0 voor Bournemouth. Nathan Aké kopte de bal hard in, maar doelman Adrián, de vervanger van de geblesseerde eerste keus Alisson, kreeg zijn handen er nog net tegen.

In het tweede deel van de eerste helft zette Liverpool het overwicht eindelijk om in treffers. Aanvaller Sadio Mané veroverde de bal en gaf af op Mo Salah. De Egyptische spits mikte raak in de rechterhoek. Kort daarna stond Van Dijk aan de basis van de 2-1. Zijn dieptepass was op maat voor Mané, die niet aarzelde en feilloos binnenschoot.

Na rust was er nog bijna de gelijkmaker van Bournemouth. Ryan Fraser wipte de bal over de uit zijn doel gekomen Adrián, maar James Milner wist de bal nog net op tijd van de lijn te halen. Liverpool kreeg nog kansen via Van Dijk en Mané, maar benutte ze niet.

home
net-binnen
menu