Leovardia stopt met zondagvoetbal

Leovardia speelt met ingang van dit seizoen alleen nog prestatief voetbal op zaterdag.

Vorig jaar had de zondagafdeling van Leovardia al personele problemen bij het eerste elftal. Deze zomer schreef de Leeuwarder club nog wel een prestatieteam in, maar daar is nog voor aanvang van het seizoen de stekker uitgetrokken.

,,We hoopten toch een eerste elftal te kunnen te formeren’’, verklaart voorzitter Rob Boogaard. ,,Maar te veel spelers konden geen uitsluitsel geven of ze zouden blijven. Uiteindelijk hadden we nog een man of 12, 13 over. Het is jammer dat we zo laat het besluit moesten nemen.’’

Leovardia kampt bovendien met 42 leden die een betaalachterstand hebben. Die zaken zijn volgens procedure aangemeld bij de KNVB en een incassobureau. ,,Maar 42 leden op een totaal van 1000 is niet veel’’, relativeert Boogaard. ,,We moeten daar echter wel alerter op zijn. Het gaat om bijna achtduizend euro.”

Boogaard is pas sinds donderdag voorzitter en kan dus meteen aan de bak. Hij maakt deel uit van een nieuw bestuur, dat de koppen dezelfde kant op moet krijgen. ,,Een fusieclub vraagt om een duidelijke structuur. Dat overzicht ontbrak. Maar we gaan komend seizoen grote stappen zetten. En we grijpen eerder in als leden niet betalen.”

Boogaard acht de kans op een terugkeer van prestatief zondagvoetbal klein. ,,Er is geen doorstroming vanuit de jeugd naar zondag en spelers van buitenaf halen voor een eerste elftal willen we als club niet. We hechten waarde aan de eigen jeugd. Zeg nooit nooit, maar onze focus gaat in ieder geval naar de zaterdag.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement