Leiders Volvo Ocean tijdelijk uit de race

Leiders Volvo Ocean tijdelijk uit de race ANP

De Spaanse boot Mapfre heeft zich tijdelijk teruggetrokken uit de zevende etappe van de Volvo Ocean Race. Het zeiljacht van schipper Xabi Fernandez, dat aan de leiding gaat in het algemeen klassement, heeft tijd nodig om schade aan de mast te herstellen.

De boot bevindt zich iets ten westen van Kaap Hoorn en mag volgens de reglementen minstens 12 uur niet meedoen aan de zeilrace om de wereld. De boot moet de race hervatten op dezelfde locatie waar het de strijd staakte. ,,Gezien de snelheid van de andere boten, kan dit de leider in het klassement wel eens flink op achterstand zetten'', melde de wedstrijdleiding.

Alle andere boten zijn al voorbij Kaap Hoorn en koersen af op finishaven Itajaí in Brazilië. De Nederlandse boot Team Brunel vaart aan kop.

Overboord

Team Sun Hung Kai/Scallywag heeft de zware etappe al verlaten nadat bemanningslid John Fisher in onstuimig weer overboord sloeg en niet werd teruggevonden.

Mapfre voert de stand aan met 39 punten voor de Chinese boot Dongfeng. In de zevende etappe zijn dubbele punten te verdienen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport