Leicester City bindt kind van de club

De Engelse kampioen Leicester City heeft Andy King langer aan zich gebonden. De 27-jarige middenvelder uit Wales, die de opvallende opmars van de 'Foxes' in de laatste tien jaar van nabij meemaakte, verlengde vrijdag zijn contract tot medio 2020. King bereikte deze zomer met Wales tot ieders verrassing de halve finales op het EK, waarin de latere kampioen Portugal te sterk was (0-2).

King vierde de afgelopen jaren drie kampioenschappen met Leicester City op verschillende niveaus. De middenvelder, die in 2004 werd opgenomen in de jeugdopleiding van Leicester nadat hij was weggestuurd door Chelsea, debuteerde in 2007 in de hoofdmacht van de club.

Als basisspeler pakte King twee jaar later met Leicester de titel in League One, het derde niveau in Engeland. In 2014 volgde het kampioenschap in het Championship en afgelopen seizoen verbaasde de Welshman met zijn club de hele voetbalwereld door de beste club van Engeland te worden in de Premier League. King heeft 331 wedstrijden voor Leicester op zijn naam staan, waarin hij 59 doelpunten maakte.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement