'Lege stadions maken Rio moeilijkste Spelen'

Rio 2016 zijn de ,,moeilijkste Spelen'' ooit en het aantal toeschouwers dat naar de stadions komt is een ,,teleurstelling''. Dat zei vicepresident John Coates van het Internationaal Olympisch Comité donderdag in een interview met de BBC.

Hij gaf toe dat de lege plekken in de stadions een bron van frustratie zijn. ,,Dit zijn de moeilijkste spelen waar we ooit mee te maken hebben gehad. Ik zou graag grotere mensenmassa's zien'', aldus Coates. Volgens de organisatoren is 84 procent van de kaarten verkocht maar bij veel evenementen zijn grote lege plekken te zien op de tribunes, zelfs bij grote publiekstrekkers als het turnen.

In Londen was het vier jaar geleden heel anders. Veel onderdelen waren ruim van tevoren uitverkocht.

,,We hebben begrepen dat de organisatoren kaarten verdelen onder armere mensen en schoolkinderen, maar we zien ze nog steeds niet bij de evenementen'', zei Coates over Rio. Dat is een teleurstelling maar het sportieve niveau voldoet volgens hem zeker aan de verwachtingen. Spijt over Rio is er niet maar het is wel een ,,grotere uitdaging'' geworden dan het IOC had verwacht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement