Lasse Schöne: 'Als we een kans hadden om eens van Ajax te winnen, dan was het deze wedstrijd'

Lasse Schöne en Dusan Tadic. FOTO ANP/OLAF KRAAK

Lasse Schöne was duidelijk in zijn blik op de wedstrijd tegen Ajax (1-2). ,,Als we een kans hadden om een keer van Ajax te winnen, dan was het deze wedstrijd”, zei de middenvelder van SC Heerenveen.

Schöne doelde vanzelfsprekend op de vier grote mogelijkheden die Heerenveen onbenut liet in het duel met de Amsterdammers. ,,We hadden meer verdiend dan deze nederlaag”, aldus Schöne. ,,Ajax kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. Dat lukte ons bij vlagen, waarbij we wel een paar heel grote kansen hebben gecreëerd. Maak je die, dan kun je zo’n ploeg echt pijn doen.”

,,We hebben goed gespeeld en geknokt tegen Ajax”, vervolgde Schöne. ,,Het moet in zo’n wedstrijd ook een beetje meezitten. Maar uiteindelijk lag het vooral aan onszelf dat we niet een goed resultaat hebben behaald.”

Vuur en een goede chemie 

Ook trainer Johnny Jansen wees op de ‘vier dotten van mogelijkheden’ die zijn elftal kreeg. ,,We hebben een heel ander Heerenveen gezien dan in de halve finale van de beker”, aldus Jansen. ,,In dit duel hadden we het publiek op de banken gekregen. Ik baal hier enorm van. Vind ook dat mijn spelers dit niet verdienen. Maar ik ben wel blij dat het weer ergens op begint te lijken bij ons.’‘

,,We trainen goed, er ontstaat weer vuur en een goede chemie in de groep. Nu is het zaak om dat door te trekken naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen.”

Lees ook | SC Heerenveen pijnigt Ajax, maar mist te veel kansen voor een goed resultaat

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen