Lampard begint als trainer bij Derby County

Frank Lampard begint zijn trainerscarrière bij Derby County. De 39-jarige Engelsman ondertekende een contract voor drie jaar bij de club die afgelopen seizoen als zesde eindigde in het Championship, het tweede niveau in Engeland. In de play-offs om promotie naar de Premier League verloor Derby County over twee duels van Fulham (1-2).

Lampard stopte vorig jaar met voetballen, na een profcarrière van 21 jaar. De middenvelder speelde voor West Ham United, Swansea City, Chelsea, Manchester City en sloot zijn loopbaan in de Verenigde Staten af bij New York City. De 106-voudig international vierde zijn grootste successen bij Chelsea, waarmee hij drie keer kampioen werd en in 2012 de Champions League won. Lampard is met 211 doelpunten de topschutter aller tijden van de 'Blues' uit Londen.

De Engelsman is bij Derby County de opvolger van Gary Rowett, die overstapte naar het uit de Premier League gedegradeerde Stoke City. ,,Ik heb altijd manager willen zijn van een club met een grote traditie en historie zoals Derby County'', aldus Lampard, die een trainerscursus heeft gevolgd. ,,Dit wordt mijn eerste klus als manager, maar ik heb als speler samengewerkt met een paar van de beste trainers ter wereld. Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en die van de mensen om mij heen.''

Lampard treft bij de 'Rams' een Nederlander, doelman Kelle Roos. De 26-jarige Brabander werd de afgelopen jaren vaak verhuurd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement