Laatste eerbetoon aan shorttrackster Lara van Ruijven in Thialf

. ANP

In en rond ijsstadion Thialf in Heerenveen zal woensdagavond een laatste eerbetoon gehouden worden voor Lara van Ruijven. De shorttrackster overleed op 10 juli op 27-jarige leeftijd in een Frans ziekenhuis.

Dit weekend is Van Ruijven aangekomen in Nederland. Woensdagavond wordt zij met een rouwauto naar Thialf gereden, waarna de auto een laatste ronde maakt over het ijs.

In eerste instantie is het de bedoeling dat er over de 400 meterbaan wordt gereden, maar „misschien maken ze ook wel een rondje over de shorttrackbaan”, vertelt ijsmeester Beert Boomsma. Daar ligt inmiddels ijs en de baan wordt volgende week opengesteld. „Dat is dus mogelijk, daar heeft ze natuurlijk écht altijd gereden.”

In Thialf vormen teamgenoten een erehaag en krijgen vrienden, fans en andere belangstellenden de gelegenheid om buiten het stadion hetzelfde te doen.

Na het laatste bezoek aan Thialf wordt Van Ruijven naar het Westland, waar ze woonde voordat ze voor het shorttrack naar Heerenveen verhuisde. Hier zal haar familie in besloten kring afscheid van haar nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport