LSC promoveert naar de eerste klasse

LSC uit Sneek is er zondagmiddag in geslaagd te promoveren naar de eerste klasse. Het won op neutraal terrein in Bakkeveen met 2-3 van TEVV.

Het was een verdiende overwinning. De Snekers kregen kansen in de eerste helft tegen de eersteklasser uit Tweede Exloërmond. Arvid Osinga scoorde voor rust. Andy de Vries en wederom Osinga misten mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden.

Direct na rust kreeg LSC het deksel op de neus, toen TEVV op 1-1 kwam. Na ruim een uur spelen was Patrick Zijda namens LSC trefzeker. Hij benutte zijn derde kans.

In de 84ste minuut maakte Osinga zijn tweede van de middag en leek het duel bij 1-3 gespeeld. TEVV kreeg echter nog een makkelijk gegeven strafschop en kwam terug tot 2-3 via Faizel Slagveer. Daar bleef het bij. Het is voor de eerste keer sinds 2007-2008 dat LSC in de eerste klasse gaat uitkomen.

Joure

Omdat Joure zich terugtrekt uit de eerste klasse, is er een plaatsje vrijgekomen. LSC en TEVV uit Tweede Exloërmond verloren beide hun finalewedstrijden in de nacompetitie tegen VKW en Frisia en kregen nog een herkansing.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement