LDODK versterkt zich met international Kroon

Korfbalinternational Marjolijn Kroon verdedigt komend seizoen de kleuren van LDODK/AH Gorredijk. De topschutter komt over van Koog Zaandijk.

Met de Noord-Hollandse club won de Maarssense in 2012 de landstitel zaalkorfbal, maar daarna braken magere jaren aan voor KZ. Toen LDODK zich onlangs meldde bij de international, bleek ze een overstap wel te zien zitten.

Kroon is al jarenlang een belangrijke pion bij Oranje, waarmee ze in november 2015 nog de wereldtitel won. Bij het Nederlands team is ze onder anderen ploeggenoot van Erwin Zwart.

LDODK was op zoek naar versterking van de selectie nadat Marjon Visser bekend maakte te stoppen in verband met zwangerschap. Bovendien wil de ploeg uit Gorredijk en Terwispel de stap naar de bovenste vier ploegen in de Korfbal League maken. Die missie strandde afgelopen seizoen voortijdig, maar moet in het nieuwe seizoen wel slagen.

Naast Kroon hoopt LDODK de selectie nog verder te versterken, onder anderen met Friso Boode, ook international en momenteel speler van kersvers landskampioen TOP (Sassenheim). Boode woont in Heerenveen.

Hier is een interview te zien met de kersverse aanwinst van LDODK.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement